welke koffiecups zijn het beste koffiecups kopen

De keuze is reuze, maar welke koffiecups zijn het beste? De supermarkt krijgt een steeds breder assortiment, maar ook online kun jij heel makkelijk allerlei soorten en smaken koffiecups bestellen. Maar wat zijn nu de beste koffiecups?

De beste koffiecups

Mijn dag is niet compleet zonder een kopje cappuccino. Ik mag van mijzelf twee koppen cappuccino per dag en daar stopt het dan ook, anders merk ik dat mijn lichaam cafeïne gaat schreeuwen.

Veel mensen drinken nog steeds filterkoffie. Een schepje koffie uit een pot, in de koffiefilter en heet water erbij. De ander is blij met een bakkie senseo en de ander drinkt koffie van koffiecups. Bij die laatste categorie hoor ik!

Maar dan wordt het niet makkelijker: welke koffiecups kies je dan? Sta jij in de supermarkt voor het koffieschap en denk je: wat moet ik toch in hemelsnaam kiezen? Dat begrijp ik. Maar ik ga je helpen!

Ik heb zelf een Nespresso apparaat, dus de Dolce Gusto cups vallen af, maar dan heb je nog:

 1. Nespresso
 2. Starbucks
 3. Douwe Egberts
 4. Perla
 5. Café Royal
 6. Eigen merk (HEMA, Lidl, Plus, JUMBO en Kruidvat etc.)
 7. Nescafé
 8. L’OR
 9. Wakuli
 10. De Koffiejongens
 11. Colonna Coffee
 12. Caffènation
verschillende soorten koffiecups

Waarom kiezen voor koffiecups?

Omdat het zo verdomd makkelijk is! Je zet je apparaat aan, je plaatst het cupje in de houder.. even wachten, en hoppa daar komt je Espresso of koffie aan. Ik vind de koffie uit een koffieautomaat, echt ronduit vies en Senseo daarnaast ook. Dan drink ik zelfs liever geen koffie.

Door de jaren heen heb ik verschillende soorten koffiecups gekocht en geprobeerd. Van bovenstaand rijtje heb ik bijna alles wel geprobeerd, behalve Perla, DE, Colonna Coffee en Caffènation.

Wat ik super handig vind is dat er een aparte kleur voor elke smaak koffie is. Elk merk hanteert natuurlijk een ander kleurtje voor een bepaalde sterkte, dus het is niet zo dat het overal hetzelfde is. Dat is nog een voordeel! Je hebt gewoon 10 verschillende soorten sterkte koffie bij sommige merken.

koffiecups kopen

De beste en lekkerste koffiecups

Het is echt niet altijd zo dat de duurste koffiecups de beste zijn. Zeker niet! Vaak komen de goedkoopste ook nog eens bij KASSA als beste uit de test. Maar we zijn niet bij KASSA, maar bij DeBrabantseBlogger.

Wist je dat sommige koffiecups gemaakt zijn van plastic?

Plastic koffiecups zijn niet goed voor je apparaat. Je apparaat slijt sneller omdat je bij een plastic cupje meer kracht moet zetten om het cupje te perforeren. Perforeren ja, want je apparaat maakt kleine gaatjes in het cupje zodat de koffie erdoorheen kan. Dus je kunt beter aluminium cupjes gebruiken. Hint: dan vallen de cupjes van de Lidl dus al af. Kijk hieronder welke merken aluminium cupjes verkopen.

Ik kan hier wel allerlei cijfers gaan toevoegen per merk, maar smaak is persoonlijk en wat ik vind is geen feit. Maar believe me: met deze tip ga je zeker blij zijn en je wordt niet teleurgesteld.

Tromgeroffel: welke koffiecups moet jij in huis halen?

Voor mij is er 1 winnaar en dat is: Café Royal. Eerst kocht ik altijd standaard de Nespresso Livanto cups (€ 0,39 euro). Deze koffie bevat karameltonen en heeft een sterkte intensiteit bij Nespresso van 6. Ik zit zelf altijd rond de 5-6 qua sterkte. Maar zoals iedereen weet: Nespresso is niet goedkoop. Ik bestelde daarom ook enkel als er een actie was. Maar toen kreeg ik een gouden tip:

Café Royal!
beste koffiecups

Gewoon makkelijk in de supermarkt te verkrijgen en eigenlijk altijd op voorraad. Ja, ook Café Royal heeft verschillende smaken, en als je afgaat op de Livanto van Café Royal dan kun je wellicht raden voor welke smaak ik ging bij Café Royal. Juist: caramel. Daarnaast koop ik ook vaak de almond. De sterkte is iets minder dan Nespresso, want deze hebben sterkte 4/10. Daarnaast betaal je voor 10 stuks €2,99, wat uitkomt op €0,29 per stuk. Dat is ook nog eens goedkoper dan de Nespresso. Win-win dus!

Wat voor koffie drink jij?

Ben jij een echte die-hard koffie drinker? Ga jij voor het zwarte goud zonder melk en suiker, of houd jij toch wel van een zoetje of iets in je koffie?

Voor mij is het vaste prik: cappuccino met 1 zoetje. Daarnaast houd ik ook wel van variaties zoals een lekkere caramel-, vanille of pumpkin spice siroop in mijn koffie.

Tip van flip: ben jij ook zo fan van de siropen van Monin en drink je cappuccino? Doe dan je siroop bij je melk in de koffie opschuimer: zo krijgt je melk een lekker zoet smaakje.

Tell me the hot stuff: wat is jouw aanrader?

Heb jij misschien nog een ultieme koffietip? De parel onder parels? Dan hoor ik graag welke koffie ik volgens jou moet gaan testen en kan toevoegen aan bovenstaand rijtje. Misschien wordt het mijn nieuwe nummer 1? Ik krijg vaak vragen op Instagram over mijn koffiecups, dus hieronder vind je enkele veel gestelde koffiecups vragen!

 1. Zijn er koffiecups in de aanbieding?

  Elke week zijn er wel koffiecups ergens in de aanbieding. Mijn favoriete aanbieding is de 1+1 bij de Albert Heijn. Maar vaak zie je daar ook 2+1 of 2e halve prijs. Ik koop mijn koffiecups altijd in de aanbieding en koop er dan meteen 10 pakjes van bijvoorbeeld. Tel uit je winst!

 2. Wat zijn de lekkerste koffiecups?

  Dat is natuurlijk persoonlijk. De één drinkt het liefst een sterke espresso met sterkte 9 en de ander drinkt enkel een cappuccino met sterkte 4. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een bepaalde ondertoon, zoals een caramel of hazelnoot ondertoon. Als ik er één moet kiezen als lekkerste koffiecups, dan ga ik voor de Café Royal caramel.

 3. Welke koffiecups voor cappuccino zijn er?

  Je hebt cappuccino koffiecups van Néscafé, Douwe Egberts, JUMBO en de HEMA. Maar in principe kun je alle koffiecups gebruiken om een cappuccino te maken. Je moet dan alleen een aparte melk opschuimer hebben om je melk op te kloppen.

 4. Welke koffiecups zijn van aluminium?

  De merken koffiecups van aluminium zijn: Starbucks, Douwe Egberts, L'OR en Café Royal.

DeBrabantseBlogger

advert-image