nieuwe behangtrends 2021

De nieuwe behangtrends 2021 – deze mag je niet missen! Ontdek de leukste designs met prachtige afbeeldingen, patronen en kleuren. Een unieke touch op je muur waarmee jij de blits gaat maken. Geen saaie witte muren, nee! Doe inspiratie op en maak er wat moois van!

Nieuwe behangtrends 2021

Wil jij eens wat anders in huis? Ben je die witte strakke muren beu? Of heb je net een huis gekocht en had de vorige bewoner vreselijke gele, rode, blauwe of groene muren? Het maakt niet uit, elke situatie is geschikt om te kiezen voor een lekker behangetje. En tegenwoordig heb je er niemand voor nodig, en kun jij binnen één dag zorgen voor een totale nieuwe look in een ruimte naar keuze. Op deze manier kun je gewoon een totale nieuwe woonkamer, slaapkamer of zolder creëren. Easy, kind kan de was doen!

Waar kies jij voor?

Waar je voor kiest is natuurlijk helemaal aan jou. Misschien ga je heeeeeeeelemaal out of the box en pak je lekker uit met een super tof en aanwezig design. Of misschien ga je wel voor een rete-strak design met een uitgelijnd patroon.

It's up to you! 

Eén ding is zeker: de impact op jouw interieur is groot. Daarom pressenteer ik je in dit artikel de nieuwe behangtrends 2021!

1. Textielbehang

Dit was voor mij een nieuwe hoor: textielbehang. Een textielbehang geeft je ruimte echt een eyecatcher-effect. Wist je dat dit behang naast dat het mooi is, nog een andere functie heeft? Het verbetert namelijk de akoestiek in de ruimte. Geef er jouw eigen persoonlijke twist aan! Hierboven zie je twee voorbeelden om een beeld te geven wat een textielbehang met je ruimte doet.

2. Desert

Een dessert, toetje? Nee jongens, de woestijn! Een behangtrend wat we dit jaar veel terugzien zijn kleuren uit de woestijn. Oké, moet je dan enkel denken aan een zandkleur? Nee gekkie! In de woestijn heb je natuurlijk als je goed zoekt ook een prachtige oase, en dan hebben we het niet enkel over de zandkleuren. Denk eens aan zachtgeel, oud roze, fris azuur, ijlblauw en warm terra. Wanneer je dit doortrekt in je huishouden dan krijg je al meteen een lekkere zomerse vakantie vibe. Heel fijn als je net thuis komt van vakantie, dan zit je niet meteen in zo’n vakantie dip als je tussen die witte muren terecht komt. Nee, dan waan jij jezelf toch nog een beetje in Egypte!

3. Haal de natuur in huis

We hebben het hierboven over de woestijn, maar er zijn nog veel meer kleuren wanneer we denken aan de natuur. We beginnen de natuur steeds meer te waarderen en we zijn daarom steeds beter bezig om ons steentje bij te dragen voor een betere wereld en milieu. Hoe tof is het om dan te kiezen voor een natuurprint in huis?

Grote pioenrozen, palmbladeren, heide, abstracte dieren en gedroogde bloemen: it’s all there!

4. Fotobehang

Heb je wel eens gedacht aan fotobehang? Moet je dan denken aan een foto van jezelf uitvergroot? Nee, zeker niet. Kan wel, maar dat is wel next level jezelf graag zien 🙂

Ik heb het dan over mooie grote afbeeldingen waar je uren naar kunt kijken. Misschien is het wel een super scherpe foto die je tijdens een reis hebt gemaakt, een foto van de natuur of van een prachtig dier. Hierboven zie je dus een foto van ‘vruuger’ van twee kinderen en op de andere muur zie je de prachtige skyline.

5. True colours, een aards behang

Ben jij niet zo’n uitgesproken type, en houd je meer van rust en reinheid? Dan is deze behangtrend 2021 echt wat voor jou! Een aards behang! Warme kleuren zoals oudroze of een abstract landschap. Dit is ideaal voor in de slaapkamer waar je misschien wat meer rust wilt uitstralen om hier lekker je dag te eindigen.

De mooiste kleurtrends vind je zeker terug tussen deze nieuwe behangtrends 2021!

6. Back to the 70’s? Ga voor een retroprint!

Een trend die we voorgaande jaren ook al regelmatig voorbij zagen komen en ook dit jaar is die niet te missen: de retroprint. Ben jij een durfal en houd je we van een gokje? Ga voor drukke patronen met opvallende kleuren! Je moet hier wel een beetje letten op de indeling en aankleding van de rest van je ruimte. Het is dan niet verstandig om er een grote bonte kermis van te maken, door ons nog eens helemaal out of the box te gaan met tientallen accessoires in kleuren en patronen. Je muur is al opvallend genoeg!

7. Rock on! Metallic

Zet die rockmuziek maar aan, want de metallic print is HOTTER dan HOT dit jaar. Een gave metallic behangetje tegen jouw muur, daar ga jij helemaal de blits mee maken. Met een metallic behang krijg je echt een feestje op je muur. Het is gewaagd en opvallend, hiermee krijgt jouw interieur een extravagante touch!

Wist je dat een metallic behang ideaal is voor in de ruimte waar je wc zich bevindt? Dit zijn vaak de wat kleinere ruimtes. Doordat de metallic print licht weerkaatst, oogt je ruimte optisch groter. Ideaal dus als je een kleine ruimte gaat inrichten!

De behangtrends 2021: wat vind jij ervan?

Is het een GO of NO GO voor jou? Wat is jouw favoriet? Houd jij wel een behangetje aan de muur en ga jij alllll the way? Of houd je het lekker rustig met een aardse kleur? Zoals je hierboven ziet: je kunt alle kanten op dit jaar. Het valt mij wel op dat het allemaal even wat gekker kan en mag. Een grote foto, dieren, drukke prints: je ziet het allemaal voorbij komen. Ik moet zeggen dat die metallic print mij wel heel tof lijkt voor in de ruimte van mijn wc. Dat wordt denk ik een project om deze zomer op te pakken!

Lekker hangen? Of toch behangen?

Wat kies jij? Laat jij alles lekker hangen en laat je alles voor hoe het nu is? Of ga jij eens aan de slag om één of meerdere ruimtes aan te pakken met een nieuwe behang?

Kijk eens voor inspiratie op de website van Karwei, Kwantum of Hornbach. En als je dan toch bezig bent: neem eens een kijken tussen deze geweldig leuke gouden woonaccessoires om je ruimte helemaal af te stylen!

DeBrabantseBlogger

advert-image