leuke dingen om thuis te doen

Wat zijn nu leuke dingen om thuis te doen? Niet iedereen heeft het budget om buiten de deur van alles te organiseren en soms is het ook niet mogelijk om buiten de deur te gaan. Wat moet je dan doen? De Brabantseblogger geeft je 25 tips!

Leuke dingen om thuis te doen

We vallen maar meteen met de deur in huis! Ik kan je wel een hele lange inleiding gaan geven wat de oorzaak is dat jij op zoek bent gegaan naar ‘leuke dingen die je thuis kunt doen’, maar eigenlijk wil je gewoon meteen antwoord op je vraag. Logisch! Hier komen ze dan, 25 leuke dingen om thuis te doen!

  1. Podcats luisteren
    Momenteel echt in opkomst vind ik. Voorheen hoorde je er nog niet zoveel van, maar op Instagram zie ik steeds vaker voorbij komen dat mensen vragen naar ‘goede podcasts’. Er zijn ook steeds meer mensen die een eigen podcast hebben. Voorbeelden zijn: Soul Music, NRC Vandaag, The Other Latif, De man en de maan en Datevermaak.
  2. Lezen
    Misschien ‘Old Skool’, maar hoe ontspannend is om lekker even te ontspannen met een goed boek. Je hebt vast een favoriet genre. Gooi eens een berichtje op social media en je krijgt talloze boekentips. Om mij heen merk ik dat mensen steeds meer de tijd nemen om te lezen. Ik ben altijd wel te vinden voor een goede chicklit.
beste videos op videoland

3. Filmmarathon

Videoland is daarbij zeer handig! Organiseer in je huishouden een filmmarathon. Kijk bijvoorbeeld alle films van Harry Potter, Jason Bourne, The Divergent, of Fifty Shades.

4. Schilderen
Maak alleen, of samen, een schilderij of pak eindelijk die ene muur aan die je een andere kleur wilt verven. Laat de creativiteit in je los! Misschien heb je een kale muur in huis die een mooi schilderij verdient of wil je de muur juist een kleurtje geven. Oude kleren en gaan! Achteraf voel jij je helemaal voldaan.

fotoboek-maken-met-vakantiefotos-fotoalbum

5. Online fotoboek maken
Het zijn vaak van die dingen waar je normaal niet aan toekomt, maar als je thuiszit en je weet niet wat je moet doen: ga dan eindelijk eens dat fotoboek maken. Zonde om die mooie herinneringen niet vast te leggen! Kun je als je bezoek krijgt die mooie herinneringen met anderen delen! Altijd leuk om je vakantiefoto’s te laten zien toch? Speur meteen even op het internet naar een kortingscode, vaak kun jij een fotoboek met korting maken.

6. Cursus of training
Het moment om eindelijk die toffe cursus of training op te pakken. Heb jij altijd al Spaans willen leren, je leiderschapskwaliteiten willen ontwikkelen of een fotografie cursus willen volgen? Dit is het moment! Pak die tijd voor jezelf en doe wat je leuk vind. Middels online trainingen kun jij van alles thuis doen, zonder dat je de deur uit hoeft.

7. Koken
De hele week hebben we het druk, druk druk. Je gaat op een doordeweekse dag niet 2 uur in de keuken staan, helemaal niet als je kinderen hebt. Is het weekend en wil je eens lekker uitpakken? Ga een lekker stuk vlees stoven, maak een overheerlijke tajine of mals pulled pork op de BBQ. Ruik je al die overheerlijke geur in je huis?

8. Spelletjes
Het is iets waar ik ‘normaal’ geen tijd voor vrij maak, maar spelletjes spelen is enorm leuk! Ben jij eigenlijk competitief ingesteld? Ik enorm! 30 seconds vind ik bijvoorbeeld enorm leuk, maar Catan of Ticket to Ride vind ik ook echt tof. Dan denk je vaak na zo’n spel: ‘Waarom doe ik dit niet vaker’? Beerpong vind ik trouwens ook echt te gek! Dat hoeft dan niet perse met bier, je kunt zelf kiezen wat je in de bekers doet. Helemaal hip @ the moment: TikTok. Maak wat leuke fimpjes 😉

9. Pyjama party
Niet iets om met je man of vriend te doen, maar wellicht met je moeder, vriendin of andere dames. Organiseer een gezellige pyjama party. Iedereen met matrassen in de kamer, overal kussens en lekker eten en offcourse: iedereen in pyjama!

10. Samen sporten
Je hoeft niet naar de sportschool om te sporten, ga thuis samen sporten. Je kunt natuurlijk ook in je eentje sporten, maar samen kun je elkaar motiveren. Ik doe bijvoorbeeld vaak de workouts van Pamela Reif. Echt een killerbody heeft zij! Maak samen een leuke playlist op Spotify waar je op wilt sporten en go, go go!

11. Karaoke
Geen karaokebar in de stad, maar in je eigen huis! Op YouTube vind je talloze karaoke lijsten waar je lekker mee kunt zingen. Misschien moet je even de buren waarschuwen, want niet iedereen is gezegend met een gouden keeltje 😉

12. Bakken
Het hoort eigenlijk een beetje bij koken, alleen bakken vind ik er toch los van staan. Een lekkere red-velvet taart, cake, monchoutaart, brownies of carrot cake. Ik houd ervan! Leuk om zelf te doen, maar ook met anderen zoals kids. Ik woon alleen en ik eet niet in mijn eentje een cake op, dus ik vries meestal een aantal stukjes in. Minder lekker dan vers, maar zeker zo fijn om op een ander moment op te smikkelen.

13. Vragenpot
Wat heb je iemand altijd al willen vragen? Ken jij de ander echt 100% door en door? Onlangs heb ik met mijn vriend een vragen ‘vuurtje’ georganiseerd. Daarin zaten vragen maar ook ‘doe’ opdrachten. Geef de ander een kus in de nek, maak een koprol op de bank en ga zo maar door. Het ligt er ook maar net aan met wie je bent! Maak los van elkaar vragen en stof die in 1 pot. Grabbelen maar! Kom maar op met die antwoorden.

14. Kleuren
Kleuren? Ja, kleuren. Vroeger drukte je de punten van de stiften kapot, maar tegenwoordig is het wat beter gesteld met je fijne motoriek. Je hebt prachtige kleurboeken in allerlei verschillende vormen. Het bestaat: kleurboeken voor volwassenen. Goed voor je focus en secuur werken.

15. Online shoppen
Hier maak ik mijzelf heel vaak schuldig aan. Sinds de komst van Instagram volg ik ook talloze webshops en dan zie ik vaak wat leuks voorbij komen. Van fashion tot lifestyle, ik kan mezelf er helemaal in op laten gaan. Eén van mijn laatste online bestellingen was een jurkje en blouse bij Le Ballon en een boeket droogbloemen!

16. Uiterlijke verzorging
Neem even een me-time moment en ga helemaal op in uiterlijke verzorging. Reinig je gezicht, breng een neusstrip aan en een maskertje. Een voetenbadje, mooie nagellak en je kunt er weer helemaal tegenaan. Misschien leuk als je een vriend/vriendin hebt: een fijne massage voor beide!

17. Groene handen
Met groene handen bedoel ik natuurlijk: haal wat groen in huis! Dat kun je in de winkel halen, maar ook online bestellen. Fleur je huiskamer, balkon of tuin op met groene planten. Planten zijn tevens ook goed voor zuurstof in huis!

18. Meditatie/ Yoga
Ik ben er persoonlijk zelf niet zo van, mediteren is echt helemaal niets voor mij. Ooit heb ik het geprobeerd, maar ik vind het echt helemaal niets. Ik hoor van veel mensen die het echt heerlijk vinden. Zo kreeg ik van mijn collega de tip om Yoga with Adriene te volgen. Nog steeds niet gedaan: ga ik nu doen!

19. Kaartje of cadeau versturen
Sommige mensen zitten alleen thuis en hebben geen vriend/vriendin/vrouw/man of huisgenoten waar ze mee samen zijn. Hoe fijn is het om juist degene even te laten weten dat je aan ze denkt. Maak wat leuke foto’s en voeg deze toe aan je kaartje. Een kaartje versturen kan bijvoorbeeld via Kaartje2go, Greetz en Hallmark. Daarnaast kun je ook gewoon ouderwets een handgeschreven brief sturen!

20. Administratie
Het moet toch een keer gebeuren: de administratie. Alle bonnetjes verzamelen en let’s do it. Misschien hoort deze niet in jouw rijtje van leuke dingen om thuis te doen, maar voor sommigen werkt het als een vorm van ontspanning. Jezelf even afsluiten en alles afwerken. Dat geeft achteraf een enorm voldaan gevoel.

schoonmaken

21. Schoonmaken
Je hebt van die schoonmaakklusjes die je niet wekelijks doet. Je buiten ramen schoonmaken, de tegels van de tuin onkruid vrij maken of je sneakers weer terugbrengen naar hun originele witte kleur. Eens in de zoveel tijd gooi ik mijn witte Converse All stars de wasmachine in en dan zijn ze weer als nieuw! Ben je al bekend met Method? Zij hebben enorm vrolijke en kleurrijke schoonmaakproducten waardoor schoonmaken net iets minder erg wordt. Ik heb zoals je hierboven ziet twee fijne handzeep flacons met een héérlijk geurtje. Lekker je handen wassen na het poetsen!

22. Bloggen
Zelf blog ik al wat jaren, maar misschien vind jij dat ook wel leuk? Start je eigen blog en ga lekker schrijven! Vind je zelf een blog schrijven en onderhouden niet leuk? Lees dan wat blogs van anderen.

23. DIY
Dit heeft tevens te maken met knutselen, maar is toch een losse tip. Een DIY: oftewel een Do It Yourself. De Dip-Dye trend komt weer helemaal terug en ik zag al enkele mensen experimenteren met t-shirts en jeans. Of schuur dat ene kastje uit je woonkamer en geef het een ander kleurtje.

24. YouTube Tutorials
Altijd al willen leren hoe je moet contouren of een perfecte wing maakt (voor de beauty lovers onder ons)? Aan de slag met een bullet journal, gitaarles, breien of heb je altijd al willen twerken?

25. Ruim je kledingkast op
Dit is iets wat ik eigenlijk elk jaar wel een paar keer doe. Meestal met de seizoenswissel in mijn kast. Ik heb geen mega grote inloop closet, dus ik moet het doen met een wat kleinere kast. Als ik mijn herfst en winter garderobe wissel voor mijn lente/zomer kleding, dan sorteer ik alles wat ik wil houden of weg wil doen. Zet je kleding op Marktplaats of United Wardrobe of geef het aan een goed doel!

Wat doe jij zoal thuis?

Dit waren mijn 25 tips voor leuke dingen om thuis te doen! Ik ben benieuwd of jij nog leuke aanvullende dingen hebt. Wat vind jij leuke dingen om thuis te doen? Ik hoor het graag!

advert-image