berlage poke bowl en broodje kip

Eén van mijn favoriete tentjes is toch wel Berlage Eindhoven. Ben je op zoek naar een fijne plek in Eindhoven voor lunch, een borrel of diner? Breng dan zeker een bezoekje aan restaurant Berlage in Eindhoven!

Berlage Eindhoven

Kom jij uit Eindhoven en omgeving of ben je een dagje of weekendje weg in Eindhoven? Dan is deze plek een aanrader om te bezoeken.

Ik woon in Eindhoven en kom daarom bijna elke dag in het centrum. Even een drankje doen, koffietje to go halen, shoppen, lunchen, borrelen of lekker dineren.

Ben jij trouwens benieuwd naar de beste koffie to go in Eindhoven? Check mijn artikel dan even!

Er is tegenwoordig zoveel aanbod in de steden, dat je het overzicht soms kwijtraakt. Als je niet bekend bent met de stad, dan kies je misschien voor de wat bekendere namen gelegen op de markt. Ga eens buiten de gebaande paden en kies voor Berlage op de Kleine Berg in Eindhoven. De Kleine Berg is een leuke straat met verschillende horecagelegenheden en winkels. Ik ben er verschillende keren geweest om te dineren, maar ook om te lunchen en borrelen. Als lunch zie je hieronder de Berlage poké bowl en die was echt lekker. Zo lekker, dat ik regelmatig opnieuw bestel!

poke bowl lunch

Berlage Eindhoven menu

Genoeg keuzes uit het Berlage Eindhoven menu waarbij het water je in je mond loopt. Voor de lunch kun je kiezen uit sandwiches, soepen, salades en wat gevarieerde gerechten zoals:

  • Berlage mini burgers (erruggg lekker)
  • Luxury Dutch shrimp croquettes (heerlijke garnalenkroketten)
  • Vegetarische shoarma wrap
  • kun je niet kiezen? Ga dan voor de 2-persoons lunch waarbij je kunt kiezen uit vegetarisch, mediterraan of deluxe.

Ik kies graag een gerecht wat niet standaard en vertrouwd is. Een broodje carpaccio ken ik inmiddels wel! Zeker lekker, maar wel standaard. Zo kun je bij Berlage bijvoorbeeld ook je eigen omelet samenstellen als lunch. Een omelet is natuurlijk niet heel spannend, maar wel lekker als je het helemaal naar je eigen zin kunt samenstellen. Je kunt ervoor kiezen om je omelet aan te vullen met gefrituurde bacon, boerenham, oude kaas en kastanjechampignons. Mijn vriend vindt dat erg fijn bijvoorbeeld en die pakt altijd lekker uit met alles erop en eraan. Hieronder koos hij voor een italiaanse bol met yakitori. En ik koos… jij mag raden ;-)?

berlage poke bowl en broodje kip

Schuif je aan tijdens het diner?

Ze zeggen niet voor niets: sharing is caring. Bij Berlage Eindhoven heb je een heerlijk food sharing menu met appetizers, soep, vlees, vis, vegetarische gerechten en natuurlijk niet te vergeten: een dessert.

Ik heb hier al meerdere malen gegeten en mijn favorieten zijn:

  • Japanese yakitori 
  • Berlages mini burgers ( IK WIL ZE ALLEMAAL)
  • Calamares fritos ( 2 bordjes por favor!)
  • Gamba al ajillo
  • Ricotta & truffle tortellini
  • en natuurlijk frietjes met Parmezaan erbij.

Als toetje pak ik hier altijd de cheesecake, zo lekker! Maar het Grand Dessert is ook lekker om samen te delen.

Een plek aan de voorzijde, binnen of gezellig in de tuin?

Bij Berlage Kitchen & bar kun je kiezen waar jij wilt zitten. Berlage is gelegen aan de Kleine Berg en daar is altijd wel wat te beleven. Je kunt dus aan de voorzijde plaats nemen om alles lekker in de gaten te houden. Lekker ongegeneerd mensen kijken. Heerlijk is dat toch! Maar binnen is er ook een fijne ambiance, waarbij je plaats kunt nemen aan een hoge of lage tafel, of natuurlijk: aan de bar.

witte sangria

Mijn favoriete plek is de achtertuin: je verwacht niet dat daar nog zoveel plek is. Hier pak ik met regelmaat een kannetje witte sangria.

Pas op; gevaarlijk lekker!

Ben jij na het lezen van dit artikel benieuwd geworden naar deze fijne plek in Eindhoven? Dat snap ik! Je kunt er langsgaan of even reserveren: Kleine Berg 16, Eindhoven. Telefoonnummer: 040 34 000 36 of mail: info@berlage.nl. Of neem een kijkje op de Berlage website voor het volledige menu. Ze zijn 7 dagen per week geopend vanaf 11:30.

berlage eindhoven menu

Ga jij binnenkort naar Berlage Eindhoven? Laat het mij dan even weten via mijn Instagram @debrabantseblogger, ik ben benieuwd wat jij hier gaat eten en hoe het was!

DeBrabantseBlogger

advert-image